top of page
Søk

6- dagers pilegrimsvandring: Siste 100 km til Nidaros

Vandringen starter på Voll i Rennebu, og følger Pilegrimsleden helt fram til Nidaros, Trondheim. Denne turen kvalifiserer til Olavsbrevet.


Inkludert i prisen:

  • Sertifiserte guider hele veien

  • Bagasjetransport

  • Måltider på turen fra middag dag 1 til matpakkelunsj dag 6.

  • Guiding i kirkene på Voll og i Skaun.

  • Minimum gruppe på 8 personer

  • Dato: 23.-29. juli 2024

  • Pris: 9950kr


Dag 1

Tirsdag 23. 7 - 2024

Voll - Ry herberge


Vi starter vår vandring ved Rennebu kirke der vi finner merkesteinen som viser at det er 108 km til Nidaros. I kirken får vi møte en lokal kjentmann som forteller litt om kirkens historie og sender oss ut. Turens første stempel i pilegrimspasset får vi når vi besøker Gammelbua som ligger tett ved kirken. Deretter starter vi vår vandring mot Ry herberge som går både langs riksveien og på sti/grusvei.

Når vi ankommer Ry herberge vil vi få servert et smakfullt middagsmåltid av et trivelig vertskap, før vi tar kvelden. Overnattingen er i dobbeltrom.Dag 2:

Onsdag 24.7 - 2024

Ry herberge - Meldal


Etter en god natts søvn og en frokost tar vi fatt på neste etappe. Dagens vandring går gjennom vakkert kulturlandskap i variert, men lett terreng. Vi går hovedsakelig på grusvei og sti i eget tempo, men tar felles pauser underveis. Etter middagen blir det mulighet til et avslappende fotbad for den som ønsker det. Overnatting i dobbeltrom.Dag 3:

Torsdag 25.7 - 2024

Meldal - Løkken Verk


Denne dagen går vi en kortere etappe og starter derfor litt senere. Det blir mulighet å handle litt proviant for dagen eller se litt på Thamshavnbanen som starter på Løkken. Utstillingene der forteller historien om stedets gruvedrift gjennom mange år. Her blir det god tid til refleksjoner og gode samtaler.
Dag 4:

Fredag 26.7 - 2024

Løkken Verk - Skaun


Vi starter dagen med en god frokost og en kort samling før vi tar fatt på dagens etappe. Denne dagen går vi gjennom vakkert kulturlandskap på sti og landevei. Det et lagt ut klopper over det litt fuktige terrenget enkelte plasser.

Når vi kommer til Skaun vil vi få omvisning av en lokalkjent i den vakre kirken. Deretter blir vi kjørt med bil til Sundet Gård hvor vi skal overnatte to netter. På Sundet Gård får vi et velsmakende måltid av stedets flotte vertskap. Vi avslutter dagen med en samling på det "stille stedet" i den lille skogen ovenfor gården.


En av Ingunn Dahlins mange vakre engler

Dag 5:

Lørdag 27.7 - 2024

Skaun - Sundet Gård


Vi starter dagen med en kort samling før vi får skyss tilbake til Skaun. Denne dagen går vandringen gjennom skogsterreng mot fjorden i vakkert kulturlandskap. For å komme over vannet når vi nærmer oss gården, vil vi bli møtt av verten på Sundet Gård som ror oss over, slik det er blitt gjort i flere generasjoner. Igjen vil vi få servert et godt måltid og kan nyte den flotte utsikten over Trondheimsfjorden.Målet i sikte der framme
Dag 6:

Søndag 28.7 - 2024

Sundet gård - Nidaros ca 20 km


Dette er dagen vi skal nå vårt mål: Nidaros. De første kilometrene går langs riksveien før vi tar av og går oppover mot et frodig åkerlandskap. Der vi kan skue utover Trondheimsfjorden og landskapet rundt. Den siste etappen går gjennom skog og gårdstun til vi nærmer oss høyden der vi ser utover Trondheim.

De siste kilometrene tar oss gjennom deler av byens bebyggelse og vi opplever byens "larm" før vi når Nidelvens rand og vandrer opp mot katedralen.

Denne kvelden kan den som ønsker det delta på midnattsmesse i Nidarosdomen kl 23.00.

Deretter overnatter vi på Pilegrimsgården.

Olavsbrevet får vi utdelt under oppholdet på Nidaros pilegrimsgård. Etter frokosten den 29.07 er det tid for å ønske hverandre god reise videre og på gjensyn.Framme ved målet !For spørsmål og påmelding ta kontakt på epost: post@vandringsglede.no

Hilsen Inger Helen og Heidi

Comentários


bottom of page